Skip to main content

Višnja Pentić Vukašinović, Hrvoje Pukšec i Nika Petković voditelji su interaktivnih radionica filmske kritike u sklopu projekta ‘Participativni online filmski klub Sedmi kontinent.’

Višnja je diplomirala komparativnu književnost i engleski jezik na Filozofskom fakultetu u Zagrebu gdje završava doktorat. Predaje na Učiteljskom i Filozofskom fakultetu u Zagrebu. Dobitnica je dvije strukovne nagrade Vladimir Vuković.

Hrvoje je kao filmski kritičar i novinar specijaliziran za filmske teme napisao brojne kritike za relevantne hrvatske kulturne časopise i internetske portale. Radi i kao scenarist, voditelj emisija i član žirija, te selektor na festivalima. 

Nika je završila preddiplomski studij Vizualnih umjetnosti, kazališta i glazbe te diplomski studij Filma, televizije i multimedijalne produkcije na Filozofskom fakultetu u Bologni. Surađivala je s Bolonjskom kinotekom, arhivom amaterskih i eksperimentalnih filmova Home Movies, festivalima Il Cinema Ritrovato, Biografilm i Archivio Aperto. Suradnica je filmskog programa Sedmi kontinent, izvršna urednica portala Vrti svoj film, selektorica programa za ZagrebDox, te filmska kritičarka za Kulturpunkt i Hrvatski filmski ljetopis.

Prijavite svoje učenike i učenice i družite se s nama!

Udruzi Djeca susreću umjetnost dodijeljena su bespovratna sredstva koja su osigurana iz Državnog proračuna Republike Hrvatske (15%) i iz Europskog socijalnog fonda (85%). Ukupna vrijednost projekta je 411.964,63 kune. Broj ugovora o dodjeli bespovratnih financijskih sredstava: UP.02.1.1.14.0085. Sadržaj objave isključiva je odgovornost Udruge Djeca susreću umjetnost.