Skip to main content

Od kako je počeo Online participativni filmski klub Sedmi kontinent Udruge Djeca susreću umjetnost, organizirali smo već šesnaest aktivnih gledanja filma za razrede u školama diljem Hrvatske. Posebno je zadovoljstvo uključiti novu grupu, poput učenika 5A i 5B OŠ Zemunik koji su uz učiteljicu Martinu Krnčević u utorak 14.2. gledali film “Mama, volim te” Janisa Nordisa (2013). 

Iako novi, nakon gledanja su vrlo brzo angažirali voditeljicu Kseniju Sanković i gošću Višnju Pentić u dinamičnu raspravu. Inspirirani filmom koji je osvojio glavnu nagradu u kategoriji za djecu i mlade na Berlinskom filmskom festivalu 2013. godine, razgovarali smo o laganju i sitnim prekršajima, kao i filmskim izražajnim sredstvima kojima je ispričao svoju priču. 

Udruzi Djeca susreću umjetnost dodijeljena su bespovratna sredstva koja su osigurana iz Državnog proračuna Republike Hrvatske (15%) i iz Europskog socijalnog fonda (85%). Ukupna vrijednost projekta je 411.964,63 kune. Broj ugovora o dodjeli bespovratnih financijskih sredstava: UP.02.1.1.14.0085. Sadržaj objave isključiva je odgovornost Udruge Djeca susreću umjetnost.