Skip to main content

Jučer su se održale zadnje radionice izrade kućnog projektora pod nazivom „Igrajmo se kina“. Radionicu je vodila Antonija Veljačić, animatorica koja je učenike kroz različite pokuse i vježbe pripremala za izradu kućnog projektora.

Za početak, učenici 2.c razreda izradili su dva pojačivača zvuka od tuljaka i papirnatih čaša u koji su stavili mobitel i zvuk je bio glasniji.

Zatim, učenici su u paru lijepili na tuljke plastičnu foliju, na nju stavili gumicu kako bi ju pričvrstili pa zatim crtali različite motive po želji s markerom. Nakon toga, izvodili su pokuse uz pomoć džepne svjetiljke gdje su zaključili da voda izmjenjuje sliku dok kroz ogledalo sliku uopće ne možemo vidjeti.

Ovo je sve bio uvod u završnu radionicu izrade kućnog projektora koji su učenici izradili uz pomoć kutije za cipele. Na kutiji za cipele napravili su otvor za povećalo kojeg su zalijepili a kutiju su na kraju zatvorili poklopcem. Osim toga, napravili su i kartonski držač za mobitel. Mobitel je stavljen u kutiju i pušten je crtani film a sliku na mobitelu morali su okrenuti naopačke. I kućni projektor je bio u funkciji za gledanje.

Završna aktivnost odnosila se na izradu kratkog animiranog filma u aplikaciji Stop Motion Studio gdje su učenici animirali svoj omiljeni lik iz crtića.

Na radionici su sudjelovali učenici 1.a i 2. c razreda zajedno sa svojim učiteljicama Jelenom Cvijović i Anitom Miočić Milevoj u suradnji sa školskom knjižničarkom Anitom Tufekčić.

Udruzi Djeca susreću umjetnost dodijeljena su bespovratna sredstva koja su osigurana iz Državnog proračuna Republike Hrvatske (15%) i iz Europskog socijalnog fonda (85%). Ukupna vrijednost projekta je 411.964,63 kune. Broj ugovora o dodjeli bespovratnih financijskih sredstava: UP.02.1.1.14.0085

Sadržaj objave isključiva je odgovornost Udruge Djeca susreću umjetnost.